איזור: ANTIGUA PASTORAL
גובה גידול: 1350-1600 מטר מעל פני הים.
שיטת עיבוד – WASHED.
זן הקפה – בורבון, טיפיקה, קטורה.
אנטיגואה היא איזור גידול הקפה הגבוה והיבש ביותר בגואטמלה, מה שהופך אותה לאחד הטובים ביותר לייצור קפה.
הקפה מאנטיגואה גדל על מורדות הרי געש שזוכים להרבה שמש ומעט גשם, ומייצרים טעמים מורכבים ופירותיים. באזור יש נהרות ונחלים בשפע, מה שמקל יחסית על המגדלים ויצרנים להקים טחנות עיבוד.
פסטורל הוא הזן המובהק ביותר מבין זני הבורבון שהוצג על ידי הצרפתים בתחילת המאה ה-19. הקפה גדל תחת חופה צפופה של צל בלחות של 65% כל השנה – תנאים מושלמים לגידול מיוחד.
לקפה גוף מלא, מתיקות כבדה וחמיצות בינונית ונעימה, משולבת מתיקות.
הטעם מורכב ומעניין, עם תווי טעם ברורים של קרמל, הדרים, תבלינים, שוקולד ורמזים פירותיים.
דרגת הקליה – בינונית+.
הקפה מתאים לאספרסו, קפוצ'ינו, מקינטה ופילטר.
*המחיר ל-100 גרם = 15 ש"ח