קפה ייחודי המגיע אלינו מהודו!!!
איזור : Chickmagalur, Mountains of Bababudan Giri
גובה גידול: 700-1200 מ' מעל פני הים
שיטת עיבוד: WASHED
הקפה ארומטי מאד, החמיצות נמוכה מאד והמתיקות גבוהה.
הארומה עשירה מאד, שוקולדית, עם רמז קקאו ומתובלת.
בטעם ניתן לחוש בקקאו, שקדים, אגוז לוז, שוקולד ורמז לפירות יבשים.
שארית הטעם ממושכת ומתוקה עם רמז לתבלינים הגדלים לרוב בסמוך לעצי הקפה.
הקפה מתאים לאספרסו, קפוצ'ינו, מקינטה/בריקה, פלנג'ר, פילטר.
דרגת קליה – בינונית.
על הקפה:
למרות שהודו נתפסת בדרך כלל כמדינה לגידול ושתיית תה, ייצור הקפה במדינה קדם למעשה לתה.
בין 70 ל-99% מכלל הקפה בהודו גדל על חלקות אדמה קטנות מ-10 דונם. רוב הייצור מתרכז באזורי הגידול המסורתיים בקרנטקה, קראלה וטמיל נאדו בדרום.
את הקפה הזה מגדלים יצרנים קטנים, שמכרו את היבול לטחנת העיבוד המקומית.
רוב גידול הקפה הוא 'מסורתי' , תחת חופות צל של עצים אחרים מקבעי חנקן. בשיטה זו, נפוץ מאוד שעצי הקפה גדלים בצמוד עם תבלינים (כמו וניל או פלפל) ועצי פרי.
לאחר הקטיף, הנעשה לרוב באופן ידני על ידי בני משפחה או עובדים שכירים, הפירות מעובדים בשטיפה ולאחר מכן מייבשים את הקפה בפטיו או על שולחנות. בחלק מהטחנות הגדולות יש כיום גם מייבשים מכניים.
כיום, כ-30% מייצור הקפה בהודו משמש לצריכה עצמית. שאר 70% מוכנים לייצוא.
*המחיר ל-100 גרם = 15 ש"ח