איזור גידול: Ethiopia Arbegona Highlands, Sidamo
גובה גידול: 2200 מ’ מעל פני הים
זן הקפה: Mixed Heirloom Varietals
שיטת עיבוד – NATURAL
הקפה מורכב מאד אך מאוזן.
תחושת הפה חלקה – סירופית, הגוף בינוני.
לקפה ארומה חזקה, מתוקה ופירחונית.
החמיצות מובחנת אך לא קיצונית, משולבת במתיקות גבוהה.
הטעם מורכב וניתן לחוש בברגמוט, תות, וניל ו- stone fruit עם רקע של קרמל.
שארית טעם ארוכה מאד ומתוקה.
לקפה ציון SCA 89.
הקפה בקלייה בהירה –בינונית ומתאים לאספרסו ואף נהדר במשקאות חלב.
מתאים גם לפילטר, אירופרס, פלנג'ר.
על הקפה:
מיקרו לוט זה מגיע אלינו מאתיופיה מתאגיד Daye Bensa שהוא תאגיד ועסק ממוקד בקהילה שמטרתו לתגמל את החקלאים שלהם שנה אחר שנה הן עבור עקביות הן עבור כמות וכמובן עבור איכות בצורת תשלום בונוס נוסף לחקלאים על סמך תרומתם למיקרו לוטים בתחנת העיבוד שלהם.
כמו כן, הם מפעילים תוכנית שמטיבה עם החקלאים בפעילות לשיפור איכות החיים של החקלאים, עם גישה לשירותי בריאות, שירותים, חינוך ותשתיות תחבורה. בנוסף, עובד התאגיד עם מנהלי בתי הספר בכפרים המקיפים את החוות, ומספקים חומרי בית ספר בסיסיים לתלמידים.
קפה הוא היבול העיקרי באזור זה, אם כי גידולים רבים אחרים גדלים כאן כמו קני סוכר, בננה מזויפת, תבלינים וירקות.
הקפה הזה מגיע מחלקות קטנות באזור ההר של ARBEGONA הנהנה מהגובה הרב מאוד של 2200 מ"ל, ומעובד על ידי תחנת העיבוד ARBEGONA שקולטת קפה מ-391 חקלאי קפה קטנים.
הקפה שלנו מעובד באופן טבעי. הדובדבנים נקטפים בקטיף ידני וממוינים לפי צפיפות ואיכות על ידי הצפה שלהם במיכלי מים גדולים. לאחר ההצפה, הדובדבנים מועברים לערוגות מוגבהות אפריקאיות עם רשתות רשת. הקפה מסובב כל 30 דקות ליובש אחיד ולשליטה בתהליך התסיסה. זמן הייבוש הממוצע לוקח בערך 12-15 ימים על בסיס הטמפרטורה והלחות. לאחר מכן הדובדבנים המיובשים מאוחסנים במחסנים לפיתוח הטעם.
*בקניית 200 גרם המחיר ל-100 גרם = 22.5 ש"ח.
*בקניית 400 גרם המחיר ל-100 גרם = 20 ש"ח.