איזור גידול: VALLE DEL CAUCA, COLOMBIA
החווה: MANANTIALES DEL FRONTINO ESTATE
המגדל: ANDRÉS LONDOÑO
גובה גידול – 1480-1720 מטר מעל פני הים
זן הקפה – Castillo
שיטת עיבוד – WET EXHOTERMIC CHERRY
לקפה ארומה מבושמת ונעימה, פירותית.
הקפה מורכב אך מאוזן עם מתיקות גבוהה, הגוף בינוני-חזק ותחושת הפה נעימה.
החמיצות בינונית, משולבת במתיקות גבוהה של פרי.
בטעם ניתן לחוש ברמזים של אננס, פסיפלורה, מנגו, קרמל חלב, וניל וברקע אלון (OAK).
שארית הטעם ארוכה ביותר, נעימה מאד, פירותית ומתוקה.
לקפה ציון SCA – 84.5
הקפה מתאים לאספרסו, פילטר, אירופרס, פלנג'ר ואף נהדר במשקאות חלב.
על הקפה:
קסטילו הוא זן קולומביאני שפותח בשנת 2005, הכלאה בין קטורה לבין הכלאה של טימור.
הזן פותח במיוחד עבור התמודדות עם התנאים הסביבתיים המשתנים בקולומביה והוא מותאם לגידול בגבהים של 1450 עד 1750 מעל פני הים.
זן הקסטילו מביא עימו חומציות תוססת והקפה מזן זה מתאפיין בנוכחות, בהירות טעם ותחושת פה חלקה.
לאחר מחקר שנמשך מספר שנים הגיעו בחווה MANANTIALES DEL FRONTINO למסקנה כי הגבהים הטובים ביותר לגדל אותו הם בין 1480-1720 מטרים מעל פני הים.
הקפה נקטף בקטיף ידני ומיון ובחירת הדובדבנים מתבצעת בשני שלבים ובדיוק של 98% הבשלה אופטימלית.
תהליך העיבוד של קפה זה הוא WET EXHOTERMIC CHERRY.
התהליך מורכב ומוקפד מאד וכולו מתבצע בסביבה מבוקרת עם בקרת טמפרטורה וניטור השפעה חיצונית.
התהליך כולל תסיסה אירובית של הפירות השלמים במשך 14 שעות בטמפרטורות גבוהות של מעל 28 מעלות צלזיוס כדי להשיג טעם "פאנקי" ויותר ארומות וניחוחות.
לאחר ההתססה, מקלפים את הפרי ושוטפים.
לאחר העיבוד מתבצע מיון של הקפה על ידי נשים של הקהילה, לאחר מיון ראשוני במכונת מיון צבע.
תהליך מיון קפדני זה מביא את הקפה לרמת איכות גבוהה ביותר וללא פגמים.
תהליך הייבוש מתבצע בסילו מכני עם בקרת טמפרטורה מתחת ל-40 מעלות צלזיוס.
תהליך ייצוב הקפה לאחר הייבוש הוא מאוד חשוב ומתבצע ב-2 שלבים במחסן עם בקרת טמפרטורה ובדרך זו מגיע הקפה לשלימות של תמצית הטעמים שבו.
החקלאים אנדרס ואולגה לוסיה לונדוניו, הם דור השלישי של מגדלי קפה.
האחוזה שלהם, MANANTIALES DEL FRONTINO ESTATE, ממוקמת על צלע של הרי האנדים בגובה של כ-1950 מטר מעל פני הים.
בשטח האחוזה נובעים עשרות מעיינות והשטח מוקף ביער ערפל עצום בתולי.
האיזור נקרא גם יער חמשת החושים בגלל החוויה הרב-חושית שיש למבקר בחווה.
תנאי השטח והסביבה גורמים למיקרו אקלים ייחודי להפקת קפה באיכות הגבוהה ביותר!
בחווה מגדלים שבעה זנים של קפה Caturra, Castillo, Maragogipe, אדום וצהוב
בורבון, גיישה וטבי, כל אחד מהם נטוע במיקרו-מגרשים.
תהליך הגידול כולו מנוטר במשך כל שלבי הגידול ע"י צוות של אגרונום, מהנדסי חקלאות ואף מהנדסי מזון.
החווה הזו מיוחדת ומחוייבת לאחריות חברתית וסביבתית.
אנדרס ואולגה פועלים בשיתוף עם הקהילה לפיתוח כפרי.
החווה Manantiales היא חווה מלאה בבעלי חיים וצמחייה, ומחוייבת לשימור חיות הבר ולכן, ציד אסור.
לחווה הסמכת Rainforest Alliance certification .
*בקניית 200 גרם המחיר ל-100 גרם = 22.5 ש"ח.