קפה קולומביה CASTILLO

קפה מיוחד מתוק ועדין עם ארומות וטעמים ייחודיים.

זן זה פותח בשנת 2005 על ידי מכון מחקר הקפה הקולומביאני, CENICAFE, כדי למנוע את התפשטותה של La Roya, פטרייה שתוקפת את עלי עצי הקפה. זו הפריה צולבת בין Caturra (ההורה הגברי) להכלאה של Timor (ההורה הנשי), שעליו העבים מאפשרים לו לעמוד כנגד הפטריה.

כיום, זן זה הוא הצמח הנפוץ ביותר שגדל בקולומביה והוא מיוצר בעיקר במטעי קפה מסחריים גדולים באזור גידול הקפה המסורתי.

זהו עץ קטן מעט יותר מגודל Caturras עם ענפים ארוכים, עלים גדולים ופולי קפה גדולים.

בתחילה, זן זה לא הצליח להגיע לציונים איכותיים – אך כיום חקלאים בקנה מידה קטן מתנסים בשיטות עיבוד ייחודיות כמו למשל בשיטות ייבוש טבעיות ובהתססות למיניהן ולא בתהליך השטיפה המסורתי וכתוצאה מכך, מגיעים לתוצאות מופלאות של קפה מזן "קסטיליו" , עם תווי טעם וארומות עדינים ומתוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *