במהלך השנים התפתחה שפה משותפת סביב קליית קפה. מונחים כמו דרגת קלייה, פיצוץ ראשון, זרימת אוויר וקצב עלייה פועלים כולם כקיצורי דרך לשיתוף ידע ביעילות בין העוסקים בקליית קפה.
קליית קינמון היא מונח המתייחס לקפה שיוצא מהקלייה מוקדם מאוד ממש בסמוך לפיצוץ הראשון. אין להתבלבל עם קפה בטעם קינמון, והוא נקרא כך בשל הצבע החום הבהיר של הפולים.
בד"כ יתאים קפה בקליית קינמון למשקאות פילטר או השרייה ופחות לאספרסו.
מהי קליית קינמון ומדוע נבחר בה?
בקליית קינמון הקפה שומר על מאפייני הטרואר ועל טעמי הפול המקוריים הנובעים מגידולו. לרוב, הקפה יהיה בהיר יותר וישמור על טעמים מורכבים הרבה יותר של פרי הקפה. הטעמים הנועזים, הפירותיים והפרחוניים של קפה בקליה קלה נוטים להיות מרגשים מאוד.
קפה שנקלה בדרגה זו יהיה לרוב חומצי מאוד בכוס, הגוף ותחושת הפה הם לעתים קרובות מאוד קלילים ועדינים, בעוד שתווי הטעם מתוארים בדרך כלל כ"עשבוניים" ו"בוטנים", עם מתיקות וארומה פרחונית.
קליית קינמון פופולרית לרוב בקרב צרכנים המחפשים קפה עם תכולה גבוהה של נוגדי חמצון. על פי מחקר שפורסם ב-Journal of Medicinal Food, קלייה בהירה יותר מכילה ריכוזים גבוהים יותר של חומצה כלורוגנית, המסייעת בהגנה מפני נזקים ודלקות לתאים אנושיים.
נקודה חשובה – קליית קינמון עשויה להתאים לסוגי קפה ואנשים מסוימים אבל זה לא מתאים לכולם.