מתי אני יכול לשתות את הקפה שלי? – הקשר שבין מועד הקליה, אחסנה ושתייה…

ידוע לכם כבר שהקפה שאתם מזמינים מ"צוק קפה" נקלה רק לאחר ההזמנה ומגיע אליכם טרי כשתאריך הקליה רשום על השקיות שאתם מקבלים.

שאלות שרבים שואלים אותי הן מתי כבר אפשר לשתות את הקפה? האם לחכות או שניתן לשתות מיד? ואיך לאחסן את הקפה?!

שאלות אלה מעוררות ויכוחים רבים בפורומים שונים וכבר נכתבו עליהן אינספור מילים…של מומחים…

אביא פה בקצרה את הגישות העיקריות ואת המלצתי ובכל זאת אני ממליץ לכם לנסות בעצמכם ולהחליט.

לגבי איחסון, יש שתי אסכולות…

הראשונה, שמירה במקרר או מקפיא, שיטה שכשלעצמה באמת מאטה תהליכי "התיישנות" של הקפה אבל מצד שני גורמת לעיבוי לחות על הפולים בכל פעם שמוציאים את האריזה מהמקרר/ מקפיא ו"עיפוש" הטעם ובנוסף לספיחת טעמי מקרר לקפה.

***טיפ קטן למי שבכל זאת מקפיא – הקפיאו כמויות קטנות בשקיות אטומות ללא שסתום (השסתום אינו אטום לחלוטין והקפה עלול לספוג ריחות זרים!!!) והשתדלו להוציא את כל האויר מהשקית, עדיף להשתמש בשקיות וואקום.

האסכולה השניה, שאני מצדד בה, מאמינה שקפה הוא לא מוצר שנועד לאחסנה לזמן ארוך אלא לצריכה שוטפת ומיידית ובפועל זה נעשה בדרך של קניית כמויות קטנות וטריות וצריכה שלהן בטווח שבועיים- חודש כשבזמן הזה ניתן לשמור את הקפה במקום קריר ומוצל (למשל ארון נמוך במטבח, רק לא ארון התבלינים!!!).

לגבי מועד שתיית הקפה (ודחיית סיפוקים…) שוב, יש שתי אסכולות…

האחת מאמינה בהמתנה של כשבוע עד 10 ימים ולעיתים אף יותר להתייצבות הטעמים ועידונם.

השנייה מאמינה בשתייה מיידית לאחר הקלייה כדי להנות ממירב המרכיבים של הקפה והשפעתם עלינו כמו עוררות, חידוד המחשבה, תחושות  HIGH"" (כן… כן… זה לא רק טעם.. גם חומרים פסיכו אקטיביים יש שם…..).

באופן אישי, אני משלב את שתי האסכולות, מחכה יממה או שתיים, מתחיל לשתות ורק נהנה יותר ויותר בכל יום מחדש.

לדעתי, בקפה, כמו בהרבה דברים אחרים בחיים, אין אלוהים אחד ודרך אחת ויחידה ולכן המלצתי לכם היא לנסות בעצמכם ולהחליט.

מצרף למאמר זה קישור להרצאת "Ted" של חבר יקר שלי Asher Yaron שהוא גורו קפה שגר בבאלי אינדונזיה והוא מאמין בשתיית הקפה מיד לאחר הקלייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *