חליטה קרה – COLD BREW:

אני רוצה לשתף אתכם בתענוג גדול שמלווה אותי לאורך הקיץ והוא החליטה הקרה.

את החליטות הקרות שלי אני מכין מסוגי קפה בעיבודים ייחודיים, פירותיים מאד עם חמיצות ברורה ומלאים בטעמים למשל אתיופיה – KOGNE ALCOHOLIC, אתיופיה ANASORA ANAEROBIC או אתיופיה ADOLA ANAEROBIC WASHED G-1.

לחליטה קרה אני אבחר את הקפה בקלייה בהירה כדי להדגיש את טעמי הפרי שבו.

אני מוכן להישבע שאין יותר טוב ממשקה קפה קר ומרענן בערבי הקיץ!

אז מהו משקה קפה קר?

יש שיגידו "חליטה קרה", יש שיגידו אספרסו "על הקרח", עם או בלי חלב, יש שיגידו "DRIP" עם קוביות קרח…ועוד ועוד…

למעשה, משקה קפה קר אפשר להכין בהמון שיטות וכלים.

הדרך הפשוטה והמיידית, למי שיש מכונת אספרסו, היא חליטת האספרסו ישירות על קרח. למי שחייב, אפשר להוסיף מעט חלב מוקצף ואפשר לשכלל ולערבל את האספרסו עם קוביות הקרח בבלנדר ולקבל "קפה ברד"/"גרניטה" ,תענוג!

שימו לב כי זו חליטת אספרסו רגילה שאנו מקררים בקרח. הטעמים יהיו דומים ומוכרים לנו מהאספרסו.

דרך שונה לגמרי להכנת משקה קפה קר היא "חליטה קרה".

"חליטה קרה" היא שיטת מיצוי אחרת של הקפה ונקבל בה טעמים שונים לגמרי מהמוכרים לנו.

מדובר בהשריית הקפה למשך מספר שעות (8-24 שעות) במים ובדרך זו אנו מאפשרים לחומרים המסיסים שבקפה להשתחרר אל המים. לאחר ההשריה מסננים את המשקה ומקבלים משקה צלול, נקי מאד בטעמו, ללא חמיצות אך מלא בטעמים.

ישנם מכשירים וכלים ייעודיים להכנת חליטה קרה אך יש גם דרכים פשוטות שבהן כל אחד יכול להכין חליטה קרה בבית.

הדרך הראשונה היא פשוט לערבב קפה, טחון גס, במים ביחס של 1:10, להשרות בכלי (רצוי זכוכית) למשך 8-12 שעות ולסנן בעזרת נייר פילטר. אפשר ורצוי למזוג את המשקה לכוס עם קוביות קרח, ולחיים!!!

למי שיש כבר את הCLEVER DRIPPER , יוכל להשתמש בו להכנת החליטה הקרה בשיא הנוחות והפשטות.

טחנו 40 גרם של קפה, לדוגמא, אתיופיה אנסורה אנאירובי בטחינה גסה, מזגו 400 מ"ל של מים והניחו ל-8 שעות במקרר. לאחר מכן פשוט הניחו את המשפך על הקנקן וכבר זה מוכן, הוסיפו שתי קוביות קרח, ותגיעו לגן עדן?

לCLEVER DRIPPER באתר: https://bit.ly/3nN5HTm

שיטה נוספת היא שימוש ב"פלנג'ר" או בשמו המוכר "FRENCH PRESS".

נערבב מים קרים וקפה טחון גס ביחס של 1:10, נשרה למשך 8-12 שעות ונסנן בעזרת המסננת של המכשיר.

גם בדרך זו נקבל משקה צלול, מתקתק ומלא בטעמים.

כלי מעולה הוא הקנקן של "HARIO" , קנקן שבתוכו רשת מיוחדת שבה שמים את הקפה ומשרים במים. בסיום החליטה פשוט "שולפים" את הרשת עם הקפה ובקנקן נשאר לנו הנוזל הצלול.

כלי ייעודי נוסף הוא מכשיר טיפטוף שבו ניתן לשלוט על קצב טיפטוף מים על קפה וכך לשלוט על משך החליטה. בד"כ אילו כלים גדולים עשויים זכוכית ושבירים מאד…אבל הקפה… חווייה שמימית!!!

כמה הארות חשובות:

  1. לחליטה קרה מומלץ להשתמש בקפה מזן ערביקה בקלייה בהירה המדגישה את טעמי הפרי עצמו ולא את  הקלייה.
  2. לחליטה קרה יש לטחון את הקפה בטחינה גסה.
  3. להמתקת המשקה הקר השתמשו בסירופ סוכר. פשוט ערבבו 2 כפיות סוכר ב-30 מ"ל מים רותחים והמתיקו לפי טעמכם.
  4. ההשריה של המשקה תהיה במקרר.
  5. אפשר להוסיף חלב, מים, קרח, ליקר קפה, פלח לימון, וניל וכל מה שיעלה בדעתכם, פשוט נסו!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *